|

-

Nyhed


14.06.2017

Fælles dag om trivsel

Psykiatrifonden arbejder i øjeblikket med et projekt omkring trivsel og opmærksomhed på skoler og arbejdspladser. Derfor besøgte Tobias Sander Nielsen og Psykiatrifonden Århus Produktionsskole, for at holde oplæg om, hvad man kan gøre bedre for, at forbedre trivsel, dialogen og opmærksomheden skolen.


Af Jacob Vinter Bisgaard, journalistelev, Egmont Højskolen, praktikant chib pressebureau

Dette er også opgaven i dag da alle elever og undervisere på produktionsskolen, en god blanding af forskellige aldersgrupper og etnicitet, starter Tobias Sander Nielsen ud med at vise en kort film med nogle basketballspillere.

2 hold - ét hvidt og ét sort - de aflevere bolden rundt mellem hinanden i meget højt tempo, uden at have nogen speciel reference til hvilket hold de tilhører. Efter 1 minuts tid stopper Tobias Sander Nielsen filmen, og spørger på klassen om der er nogen der opdagede noget usædvanligt ved denne film. Ingen har set noget, og ingen har et svar. Derpå gentager Tobias Sander Nielsen filmen i langsommere tempo, og her opdager man pludselig, midt i hele bold seancen, en dansende kæmpe kanin, der moonwalker ind gennem billedet.

Trivsel kontra opmærksomhed

Tobias Sander Nielsen spørger så, om nogen ved, hvad han vil med dette klip? Ingen har et svar, og han fortæller, at det handler om opmærksomheden for trivslen, såvel som trivsel i opmærksomheden. Dvs. du kan ikke have trivsel på en arbejdsplads/skole uden opmærksomhed, eller have opmærksomhed uden at have trivsel. Trivsel er blandt andet for elever gensidig respekt, åbenhed og at kunne stole på sin omgangskreds. Dette er eleverne generelt meget enige i, også på tværs af forskellige aldersgrupper og etnisk baggrund.

Efter dette taber eleverne fokus, virker en smule ligeglade. Dette er dog planlagt, og underviseren slutter oplægget af med at sige, at dette er et rigtig godt eksempel på, hvad han vil opnå.

Dialog er vigtigt

Det gør ikke ham noget, at eleverne sidder og hvisker lidt med hinanden, for det er et bevis på trivsel. Han kommer dog ikke med en begrundelse for, hvor opmærksomheden skal findes i denne handling, men virker alligevel tilfreds med, hvad han havde opnået, og fortalt.   Han fortæller, at meget handler om, at man tør tage dialogen omkring trivslen på arbejdspladsen og skolerne. Hvis man ikke tør snakke om, hvordan man har det, vil man i mange tilfælde, ikke kunne opnå de resultater man har sat sig for.

“Det er med til at skabe opmærksomhed for sine medmennesker og kollegaer,” siger Tobias Sander Nielsen.

Undersøgelser viser, at vi har mere og mere tendens til, at tage vores personlighed fra arbejdet med hjem. Både fordi vi arbejder mere og længere tid, men også fordi det er arbejdet der skaber os som mennesker, nu til dags.

Dette har Psykiatrifonden forsøgt, at gøre op med ved hjælp af disse oplæg om trivsel og opmærksomhed.


// Læs alle nyheder fra Århus Produktionsskole her

06.09.2017

Ny musikfaglærer på Århus Produktionsskole

Ny medarbejder på Århus Produktionsskole: Johs Nørrelykke

Kategori: Musik, Medarbejdere

17.08.2017

HEADROOM - Gentænkt gårdhavefest på Godsbanen

HEADROOM kommer til slå bro mellem musik, foredrag, artisttalks, kunst og kolde drikkevarer midt i en oase i hjertet af Aarhus.


03.08.2017

Nu går vi i gang!

Opstart af forskellige hold på skolen: Se dine tider her.

Kategori: Modtagelsesklasse, Byggepladsen, Dansk og Matematik, Grønt Værksted, Potemkin Dox, F16, Reception, Spisehuset, Klar Parat Start - KPS, Musik

06.07.2017

Barn til barn løbet 2017 på Godsbanen i Aarhus

Barn til Barn løbet blev en stor succes i år

Kategori: Teater, F16, Spisehuset, Samarbejder

12.06.2017

Produktionsskolerne skifter navn til Forberedende Grunduddannelse

Vi lukker ikke - bare rolig - vi bliver endnu bedre.


Viser nyheder fra 1 til 5 ud af i alt 161
<< Første < Forrige 1-5 6-10 11-15 16-20 21-25 26-30 31-35 Næste > Sidste >>

Vil du vide mere

Der er informationsmøde på skolen hver mandag kl. 9:00.
Dog ikke mandag d. 1. maj samt ugerne 27, 28, 29 og 30
(4. juli - 29. juli).

Kontakt vores reception:

Katrinebjergvej 113, 8200 Aarhus N
Tlf.: 87 40 86 00
E-mail: aaps@aaps.dk

Mød vores vejledere.

-